gavle.villa-sverige.se: Sök villa i Gävle

Sök villa i Gävle

Växer familjen och det är dags att flytta till villa? Eller är du sugen på att flytta till villa för att komma bort från stan? Leta efter villor till salu hos oss!

Vi samlar alla lediga villor i Gävle på en och samma portal. Dessutom är det lätt och smidigt att söka efter lediga objekt på vår hemsida. Vi vill att det ska vara enkelt att söka bostad. Passa på att hitta din drömvilla i Gävle redan idag!

Icon CO2 neutral website English transparent.png

I dessa områden får du mest kvm för pengarna vid köp av bostadsrätt!

För samma summa kan du antingen köpa en bostadsrätt i Stockholm eller en gigantisk villa i Norrland. I Västra Norrland får man mest bostad för pengarna visar en undersökning av hela landet. Svensk Fastighetsförmedling har samarbetat med Mäklarstatistik för att kartlägga hur mycket yta du får för en miljon på olika platser i landet. Kommuner i Svealand ger dig mycket mindra yta än kommuner i till exempel Norrland. HÄR kan du läsa mer!

Bidrag för återställning av hyreslängehet i Umeå, Norrland

Återställningsbidraget erbjuds till ägare av fastigheter och hyresfastigheter i Umeå. Om din hyreslägenhet genomgått anpassningar som gjort att den blivit svår att hyra ut så erbjuder Umeå kommun ett bidrag. Bidraget gäller endast åtgärder utanför hyreslägenheten. Läs mer om återställningsbidraget för hyreslägenheter här!

Rapport från Almedalen

En rapport från Almedalen visar på Norrlands positiva utveckling inom bostadsmarknaden. Exempelvis har hittills i år 2000 nya bostäder fått startbesked på att få börja byggas. Tillväxten är stark och Umeå visar på en god utveckling. Läs vidare här

Våg av nya svenska köpare av bostäder i Norrland

Det har skett en ökning av förvärvandet av bostäder i Norrland de senaste åren. Nya svenska köpare  har blivit mer intresserade av både bostäder och samfällighetsfastigheter i Norrland. Det finns goda argument för att köpa bostäder i Norra Sverige-  hög avkastning och låg risk. Läs mer om bostadsköp i Norrland HÄR

Ökning av studentbostäder i Umeå!

Nu vankas stora planer för Umeå, Norrland. Det planeras nämligen att bygga 220 nya studentbostäder i området Älvdansen i Umeå. Projektet drivs utav Ledstången och investeringen kommer landa på ca 200 miljoner kronor. Långsiktigt är målet att årligen bygga runt om 200 nya lägenheter i området.   Är du intresserad utav att läsa mer om dessa studentbostäder i Umeå så kan du göra det HÄR!

Norrland i toppen på prisutvecklingen av lägenheter

Gävleborgs län har under de senaste 20 åren upplevt den största prisökningen av lägenheter i Norrland. Prisutvecklingen presenteras utav Svensk Fastighetsförmoedling. I Gävleborgs län är det dessutom Gävle som har upplevt störst prisutveckling för lägenheter i Norrland.   Läs mer om prisutvecklingen av lägenheter i Norrland här!

130 nya hyreslägenheter - på bondgårdens plats

På den plats där - tills för bara några år sedan - Umeås mest centrala bondgård stod, planeras det nu för 130 nya hyresrätter. Precis som i övriga landet har det länge varit en stor efterfrågan på hyresrätter i Norrlands kuststad Umeå. Nu verkar det bli precis så. Få mer information om satsningen på Västerbotten-Kuriren här.

Gammal församlingslokal blir nu bostäder i Umeå

De gamla församlingslokalerna i Svenska Kyrkan ska nu göras om till bostäder. Det som många känner till som Backengården i Umeå ska nu göras om och bidra till att få fram fler bostäder i Umeå - ett tecken på att Norrland växer och att Umeå som stad ökar i popularitet. Läs mer om detta här på vk.se (låst artikel).

Bostadspriserna går trögt i Umeå

Det är inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö som bostadspriserna har lugnat ner sig. Även i Norrland ser nu priserna ut att stanna upp - i en del fall till och med att backa. I November ifjol fick totalt 22 av 200 bostäder prissänkas i Umeå. I en annan stad i Norrland, Skellefteå, stannade även där priserna upp. Läs mer om den Norrländska bostadsmarknaden på svt.se här.

Bygge av hyreslägenheter i Norrland

I Norrland byggs nu fler hyresrätter utav NCC Building Norrland. Hyresrätterna byggs mer specifikt i Gällivare och kommer bestå av totalt 74 hyreslägenheter. Bygget kommer vara två huskroppar med åtta våningar vardera och varje lägenhet kommer ha en balkong, placerade på bästa sätt för att få så stort ljusinsläpp som möjligt. Utöver detta har hyreslägenheterna signifikt lägre eneriåtgång vilket leder till lägre drifts- och underhållskostnader. Bygget i Norrland kommer börja under sommaren 2017 och planen att hyresrätterna ska vara redo att flytta in i under 2019. Läs hela inlägget här!